Beste praktijken: inrichten van gebruiker-rollen en groepen

Voorbeelden voor instellingen binnen Gebruikersbeheer.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Tips: instellen van rollen en groepen:

Om het aanmaken van de gebruikers, gebruikers-rollen en groepen zo snel en eenvoudig mogelijk te maken, hebben we een aantal voorbeelden voor je gemaakt.

De volgende voorbeelden zijn slechts suggesties. Je kunt het in Gebruikersbeheer naar wens aanpassen op basis van de individuele behoeften van je bedrijf.

Kleine bedrijven

Zonder teams:

• Eén gebruiker is verantwoordelijk voor het goedkeuren van alle declaraties (manager).

• Eén gebruiker is verantwoordelijk voor het controleren van alle declaraties (accountant).

-> Tip: gebruik alleen “Gebruikers buiten groepen".

Middelgrote bedrijven

Met teams en boekhoudingen per entiteit:

• Gebruikers van verschillende afdelingen en teams gebruiken Circula.

• Meerdere gebruikers zijn verantwoordelijk voor het goedkeuren van declaraties (managers).

• Eén gebruikers is verantwoordelijk voor het controleren van alle declaraties (accountants).

-> Tip: maak groepen aan voor de verschillende teams en geef de groepen een naam in overeenkomst met de afdelingen. Hierbij behoren indieners en managers telkens slechts tot één groep, accountants worden als "Gebruikers buiten groepen" ingesteld en hebben zodoende toegang tot alle groepen.

Grote bedrijven

Met teams en boekhoudingen per afdeling:

• Gebruikers van verschillende afdelingen en teams gebruiken Circula.

• Meerdere gebruikers zijn verantwoordelijk voor het goedkeuren van declaraties (managers).

• Meerdere gebruikers zijn verantwoordelijk voor het controleren van declaraties van verschillende afdelingen (accountants).

-> Tip: maak groepen voor de verschillende teams en geef de groepen namen in overeenkomst met de managers. Hierbij behoren medewerkers, managers en accountants telkens slechts tot één groep.