Integraties
Azure Active Directory (AAD) als Single Sign-On instellen.

Hoe je het AAD Single Sign-On-proces instelt met Circula.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het volgende artikel zal je stap voor stap begeleiden bij het instellen van Active Directory (AAD) met je Circula-account. Azure Active Directory (AAD) biedt de mogelijkheid om via SAML 2.0 met Single Sign-On (SSO) in te loggen.

Als je Azure Active Directory Single Sign-On wilt inschakelen voor je medewerkers, kun je een deel van de installatie zelf uitvoeren. Neem hiervoor eerst contact op met onze support afdeling. Je ontvangt zo snel mogelijk een zogenaamde "company_identifier" van ons, waarmee je vervolgens kunt beginnen met de inrichting.

De inrichting

Als je wilt beginnen, zoek je Azure Active Directory in het Microsoft Azure-startscherm en begin je het proces:

Voeg Circula toe als een nieuwe toepassing in het Active Directory-menu:

1. Klik hiervoor op 'Enterprise applications'.

2. Klik vervolgens op "New applications".

3. Selecteer "Non-gallery application".

Er wordt een zijvenster geopend zoals weergegeven in deze afbeelding:

Geef de nieuwe toepassing nu een naam. We stellen voor om de nieuwe toepassing eenvoudigweg "Circula" te noemen. Klik op "toevoegen" om te bevestigen.

Active Directory begint met het maken van de nieuwe Circula-applicatie. Wanneer dit proces is voltooid, wordt je doorgestuurd naar het overzicht van de Circula-app.

Klik nu op "2.Set up single sign on"

Klik op SAML:

Het volgende venster wordt geopend: "Set up Single Sign-On with SAML", waarin je de integratie kunt configureren:

Klik op "edit" in de eerste sectie "Basic SAML Configuration" om het linkervenster te openen:

Voer nu (aan de rechterkant) de volgende informatie:

• In het veld Identifier (Entity-ID): https:// auth.circula. com/saml

• In het veld van de reactie URL: https:// auth.circula. com/callback/

• Klik op Opslaan om je wijzigingen te bevestigen.

❗️De "company_identifier" wordt vooraf tijdens de setup-fase van Circula aan je verstrekt❗️

Klik vervolgens op Download "Federation Metadata XML:

Klaar, stuur het gedownloade bestand naar je contactpersoon bij Circula. Wij zullen de integratie zo snel mogelijk voor je afronden.

Gebruikers toevoegen

Zodra het integratieproces is voltooid, kun je nu gebruikers (gebruiker) toevoegen aan Circula.

Als je gebruikers wilt toevoegen, ga je naar het gedeelte Gebruikers en groepen:

Van daaruit kun je nieuwe gebruikers toevoegen door op Gebruikers toevoegen te klikken en de instructies van je systeem te volgen.

Houd er rekening mee dat AAD Single Sign-On alleen beschikbaar is voor professionele klanten. Let op.

Om ervoor te zorgen dat ADD Single Sign-On op de lange termijn werkt, moeten klanten zich elke 90 dagen aanmelden bij Azure.