Categorieën

Maak en bewerk declaratie categorieën incl. grootboekrekeningen in de Circula Web-app.

Juliane Rahmel avatar
Geschreven door Juliane Rahmel
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat zijn categorieën?

Bij het maken van een declaratie worden gebruikers naar een categorie gevraagd. Categorieën maken een snellere controle en een eenvoudiger goedkeuringproces mogelijk.

Nieuwe categorieën kunnen door gebruikers met een beheerder rol in de Circula Web-app worden aangemaakt. Elke categorie kan worden toegewezen aan een unieke grootboekrekening, wat resulteert in een betere en duidelijke classificatie van de kosten.

Hoe kan ik een categorie toevoegen?

Beheerders kunnen categorieën beheren onder Instellingen.

Om een nieuwe categorie toe te voegen:

1. Klik op de gele plus-knop

2. Geef de categorie een naam en voeg een boekingscode toe (optioneel)

3. Bevestig de invoer

Hoe kan ik categorieën bewerken?

• Gebruikers met een beheerder rol kunnen de namen van nieuwe categorieën toevoegen en bewerken, evenals de boekingscodes voor alle categorieën.

• De namen van de standaardcategorieën kunnen niet worden gewijzigd.

• Standaardcategorieën kunnen niet worden uitgeschakeld, alleen de categorieën die door gebruikers zijn gemaakt.

• Zodra een categorie is uitgeschakeld, kan deze niet meer worden bewerkt, maar deze kan wel opnieuw worden geactiveerd.

💡 Tip: bijzonder geval bij de categorie Restaurant/bar:

• Als de categorie Restaurant/bar is geselecteerd, worden gebruikers gevraagd om deelnemende gasten op te geven. Ook wordt gevraagd of het om een interne of externe gast gaat.

• Om onderscheid te maken tussen interne en externe deelnemers, kunnen in de Circula Web-app twee verschillende boekingscodes voor de categorie Restaurant/bar worden vastgelegd.

• Informatie over interne of externe deelnemers kan achteraf worden bewerkt in het administratievenster van de Circula Web-app.