Export naar de payroll

Hoe je als beheerder de gegevens voor de export naar de payroll kunt instellen.

Juliane Rahmel avatar
Geschreven door Juliane Rahmel
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is de export voor payroll?

Met de Payroll Export is het mogelijk om informatie direct aan het salarissysteem door te geven.

Hoe richt je de Payroll Export in?

Deze functie is uitsluitend voorbehouden aan het Circula Professional-abonnement. Om de functie te gebruiken, moet je het Circula-pakket upgraden als je het Basic-pakket hebt geboekt. Meer informatie over onze prijslijst vind je hier.

Om de Payroll Export in te stellen, moet je in de instellingen op het tabblad “Payroll” klikken.

Je wordt dan gevraagd van boven naar beneden:

• De juiste personeelsnummers aan te maken

• De looncodes voor de gegeven categorieën te definiëren

• De DATEV instellingen te voltooien

• De startdatum op te geven vanaf wanneer je gebruik wilt maken van Payroll Export

Payroll Export instellen in de instellingen

Opmerking over het personeelsnummer
Het personeelsnummer kan ook aan gebruikers worden toegevoegd als in "Gebruikersbeheer"

Wie kan de Payroll Export uitvoeren?

Accountants voor de hele onderneming kunnen nu gegevens van Circula rechtstreeks naar de payroll exporteren. Gedetailleerde informatie over de groepsgerelateerde configuratie van gebruikersrollen en -rechten kan hier gevonden worden.

Welke uitgaven worden geëxporteerd?

De volgende soorten declaraties worden gemaakt voor export naar de salarisadministratie bij Circula:

• Declaraties

• Kilometervergoedingen

• Dagvergoedingen

Hoe de Payroll Export wordt uitgevoerd

Om de bijbehorende gegevens te exporteren, moet het goedkeurings- en controleproces zijn doorlopen. In het controle- en goedkeuringsgedeelte verschijnen in het bovenste gedeelte de volgende secties:

• De Financiële Export (export voor financiële administratie)

• De Payroll Export: hier worden de exportmogelijkheden getoond die relevant zijn voor de salarisadministratie.
    Tabblad Financiële en Payroll Export in de controlesectie.

❗️Voordat de gegevens voor de salarisadministratie geëxporteerd kunnen worden, moeten deze eerst in de het tabblad Financiële Export geëxporteerd worden! Pas wanneer de export in de Financiële-sectie is voltooid, zijn de gecontroleerde kosten of reizen in de Payroll-export klaar om te exporteren.

Stap 1: Gegevens exporteren voor de Financiële Export

image.png (2388×1408)

Stap 2: Nu kunnen de gegevens voor de Payroll worden geëxporteerd

Voor de payroll relevante uitgaven, die door gebruikers zonder personeelsnummers zijn ingediend, worden in het gedeelte “Ontbrekende personeelsnummers” weergegeven:

Open Payroll Export en selecteer het tabblad met de ontbrekende personeelsnummers.

Alle declaraties die klaar zijn voor export zijn opgenomen in de sectie “Klaar om te exporteren” en kunnen worden gedownload of rechtstreeks naar DATEV worden gestuurd. Hierbij is de maandelijkse opgave van de export van belang:

Export van salarisadministratie rechtstreeks naar DATEV

In de sectie van kunnen nu, afhankelijk van de categorie, de betreffende rapporten worden geraadpleegd:

Selecteer alle gewenste Financiële- of Payroll-rapporten die je opnieuw wilt exporteren.

Twee manieren van uitbetalen en hoe deze in te stellen in Circula

Als je de kosten wilt exporteren naar de salarisadministratie maar ze van daaruit niet wilt uitbetalen aan je werknemers, vul dan bij "Instellingen" en "Geavanceerd" een bijbehorend loontypenummer in voor de bruto netto inhouding. Dit zorgt ervoor dat de onkosten worden geregistreerd in de loonadministratie, maar niet van daaruit worden uitbetaald.

De bruto-netto inhouding zorgt ervoor dat in de loonadministratie het uitbetaalde bedrag op 0 wordt gezet.

Als je de onkostenvergoeding via de loonstrookexport verwerkt, kun je het veld "Bruto-netto inhouding" dus leeg laten.