Importen en exporten
Hoe open je een CSV bestand

Hier leggen we je uit hoe je een CSV-exportbestand op de juiste manier opent.

Juliane Rahmel avatar
Geschreven door Juliane Rahmel
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een CSV-bestand (door komma's gescheiden waarden) is een tekstbestand met een specifieke indeling waarmee je gegevens in tabellen kunt opslaan. De bestandsextensie is .csv. Het is een handig formaat omdat je er gemakkelijk grote hoeveelheden gegevens in kunt samenvoegen.

Download CSV-export naar Circula

1. Ga naar “Rapporten” in de Circula-app

2. Kies het rapport dat je wilt exporteren

3. Klik nu op “Exporteer” in de kolom aan de rechterkant en klik op “Exporteer als CSV”.

4. Klaar is Kees!

Hoe open je een CSV-bestand in Excel?

1. Open Microsoft Excel en klik op "Gegevens" in de menubalk.

2. Klik nu helemaal links op "Gegevens ophalen" en selecteer "Gegevens importeren" in het menu.

3. Er opent een nieuw venster en je kunt nu kiezen waar je het bestand wilt importeren. Klik hier op "Tekst/CSV".

4. Selecteer het gewenste exportbestand en klik op "Volgende".

5. Waarschijnlijk zijn de voorinstellingen al correct ingesteld voor het CSV-formaat. Als dit niet het geval is, pas deze dan aan volgens de volgende instellingen:

• Herkomst bestand: 60051: Unicode (UTF-8)

• Scheidingsteken: puntkomma

• Detectie van gegevenstype: op basis van de eerste 200 rijen

6. Klik nu op "Laden" rechtsonder in het venster.

7. Je CSV-bestand moet nu in het juiste formaat openen en leesbaar zijn.

Hoe open je een CSV-bestand in Google Spreadsheets?

1. Open Google Spreadsheets en klik op "Bestand" in de menubalk.

2. Klik nu op "Importeren".

3. Er opent een nieuw venster. Klik helemaal rechts op "Uploaden" en selecteer het gewenste bestand.

4. Er opent nog een venster waarin je de volgende parameters kunt selecteren:

5. Klik op "Gegevens importeren" en je CSV-export zou nu in een leesbaar en correct formaat geopend moeten zijn.