Personio

Circula integreren met Personio

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bedrijven met een Personio-abonnement kunnen hun Personio-account koppelen aan hun Circula-account.

Waarom Personio koppelen met je Circula-app?

Handmatig invoegen van personeelsgegevens is vervelend en tijdrovend. De integratie met Personio neemt dit werk uit handen dankzij geautomatiseerde gegevensoverdracht. Na de koppeling worden personeels-/gebruikersgegevens door Personio gesynchroniseerd en doorgestuurd naar Circula:

• Voor- en achternaam, e-mail, status, soort tewerkstelling, indien nodig aanvullend IBAN en crediteurnummer.

• Voor nieuwe gebruikers die in Personio zijn aangemaakt, worden nieuwe gebruikers in Circula aangemaakt zodra ze in Personio actief worden.

• Verwijderde gebruikers in Personio worden verwijderd in Circula.

• De gegevensoverdracht wordt elke nacht automatisch gesynchroniseerd.

Hoe Personio te koppelen met Circula

Als je al een geldige API-sleutel hebt gegenereerd.

Als je Personio-integratie wilt inschakelen, ga je in het menu naar "Integraties > Personio".

• Voer de API-inloggegevens die al in Personio zijn gegenereerd in de velden en Client Secret in.

• Klik daarna op . Integratie met Personio wordt geactiveerd.

Als je een nieuw nieuwe API sleutel wilt genereren, ga je als volgt te werk:

Als je Personio met je Circula-app wilt koppelen, meld je je aan bij Personio en ga je naar de pagina Instellingen > Integraties > API:

Zorg ervoor dat de volgende velden zijn geselecteerd: Zorg ervoor dat de API-sleutel de vereiste velden in het venster Toegang bevat.

Integrate Circula with Personio

📝 Opmerking: de volgende velden kunnen ook worden overgedragen: crediteurnummer van de werknemer, IBAN van de werknemer. Als je deze informatie wilt overbrengen naar Circula, zorg er dan voor dat je deze aan deze lijst toevoegt.

Klik onder op "Nieuwe referenties genereren" om een nieuwe API-sleutel te genereren:

Verify that the API key contains the required fields in the Access window

Integreer de API-sleutel in het menu "Integraties > Personio" in de daarvoor bestemde velden. Meer informatie over het instellen van nieuwe API-toegangsgegevens vind je in Helpcentrum van Personio.

Belangrijk: Zodra de API-sleutel is gegenereerd en de integratie is ingeschakeld, klik je niet meer op "Nieuwe referenties genereren". Anders wordt de integratie uitgeschakeld en moet je het integratieproces opnieuw doorlopen.

Na het instellen van de Circula Personio-integratie kun je drie attributen die je eerder in Personio hebt ingesteld, koppelen en daarmee het IBAN van de medewerkers, de medewerkers-ID de crediteurennummers van de medewerkers vergelijken. Koppeling van andere attributen na de voltooide integratie.

🔧Uitzonderingsgeval

Als je entiteiten of bedrijven in je Personio-account hebt opgeslagen die je NIET met Circula wilt koppelen, kun je ze niet zelfstandig splitsen en afzonderlijke API-sleutelbestanden maken.

Hiervoor heb je hulp nodig van onze supportafdeling, die je graag ondersteunt.

Neem hiervoor contact op met ons team via support@circula.com of 030 588 491 01.