De Circula-Creditcard
pliant*- Integratie activeren

Proces van zelfautorisatie voor integratie met Pliant

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de Circula Creditcard worden transacties van virtuele en fysieke VISA-CREDITCARDS in realtime automatisch in Circula aangemaakt als declaraties. Hiervoor dient eerst de integratie met onze interface-partner Pliant tot stand worden gebracht.

Dit artikel beschrijft de stappen voor de Circula-Pliant-integratie.

Activering van de Circula-Pliant-integratie

❗️Opmerking❗️

• De integratie kan alleen worden geactiveerd door de beheerder van de organisatie/bedrijfsaccount van Circula en Pliant.

• Activering van integratie geldt alleen voor individuele entiteiten: Als er slechts één Pliant-entiteit bestaat, maar meerdere entiteiten in Circula, kan slechts één entiteit in Circula aan de Pliant-integratie worden gekoppeld. Als er echter meerdere Pliant entiteiten zijn (in één Pliant account), kunnen deze worden aangesloten op hun respectievelijke Circula entiteiten.

💡De integratie staat één verbinding per entiteit toe. 💡

Integratie activeren

1. De beheerder logt in op het Pliant-account en kiest in het menu onder Integraties > Circula

Om de koppeling tussen Pliant en Circula tot stand te brengen, worden de gegevens verstrekt die nodig zijn om de transactiegegevens en bonnen aan Circula over te dragen. De volgende gegevens zijn vereist:

Stamgegevens van de organisatie

Medewerkers- en teamgegevens over kaartgebruikers

Creditcard data

Transactie data

Creditcard statement/accounting data

Klik op Authorize om de gegevensoverdracht te bevestigen.

Vermelding van de creditcard- en persoonsgegevens voor de gegevensoverdracht tussen Pliant en Circula

Vermelding van de creditcard- en persoonsgegevens voor de gegevensoverdracht tussen Pliant en Circula

Je wordt vervolgens doorgestuurd naar Circula om de koppeling te voltooien.

Doorverwijzing naar Circula

4. De beheerder van het Circula-bedrijfsaccount logt in met de Circula-inloggegevens.

5. Optionele instelling

1️⃣ Er kan een standaard crediteurnummer worden opgegeven voor alle uitgaven die via Pliant lopen. Als dit veld niet is ingevuld, wordt automatisch het 2e crediteurnummer van de indienende gebruiker gebruikt. Als er geen is, wordt het eerste nummer gebruikt.

​💡 Opmerking
Zorg er absoluut voor dat er ofwel een crediteurnummer is ingevoerd voor pliant uitgaven of dat er 2e crediteurnummer beschikbaar zijn voor alle indienende gebruikers met pliant creditcards. Als het 1e crediteurnummer van een gebruiker wordt ingevoerd, wordt de uitgave geëxporteerd als terug te betalen, wat kan leiden tot fouten in de boekhouding.

2️⃣ Catch-all-gebruiker voor niet-Circula-gebruiker: als Pliant-gebruikers geen Circula-account hebben maar de declaraties van Pliant toch aan Circula worden overgedragen, ontvangt de Catch-all-gebruiker de declaraties. Zo kan de declaratie nog steeds correct worden uitgevoerd en aan de boeken worden toegewezen. Deze suggestie wordt zeker aanbevolen!

Definitieve instelling van de integratie in de Circula-interface.

De administratie kan nu worden afgesloten. Bevestig de instellingen van de gegevensoverdracht tussen Pliant en Circula . Daarna wordt je teruggeleid naar Pliant.

Integratie later bewerken

Als je de instelling van het crediteurnummer of de Catch-all-gebruiker voor de integratie tussen Pliant en Circula op een later tijdstip wilt instellen, kunnen deze door beheerders van Circula in het menu onder Integraties en Creditcard worden uitgevoerd.

Om de verbinding te verbreken, klikt u op het pictogram met de drie puntjes en selecteert u de functie die u wilt deactiveren. De integratie kan ook worden verbroken in de pliant account.

Ontbrekende Pliant-declaraties

Als er in Circula Pliant-declaraties ontbreken, moet je naar Pliant gaan. Pliant kan deze naar ons terugsturen.

❗Niet-bevestigde Pliant-declaraties❗

Pliant-declaraties kunnen niet aan een map of reis worden toegevoegd totdat de transactie volledig door de bank is bevestigd.

❗Categorieën verwijderen

Het is niet mogelijk om categorieën te verwijderen als er nog een Pliant-declaratie in behandeling is.

*Deze Visa-kaart is uitgegeven door Transact Payments Malta Limited onder licentie van van VISA Europe Limited. Transact Payments Malta Limited is door de Malta Financial Services Authority naar behoren gemachtigd en gereguleerd als financiële instelling onder de Financial Institution Act 1994. Registratienummer C 91879.