Gebruiker uitnodigen

Hoe voeg je gebruikers aan Circula toe.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gebruikers met de beheerder-rol kunnen extra gebruikers uitnodigen en hun rechten beheren met behulp van de Web-app:

• Ga in de Circula Web-app naar Gebruikersbeheer.

• Klik op de gele plus-knop rechtsonder van het scherm.

• Voer de vereiste gegevens van de nieuwe gebruiker in.

• Als je rechten wilt toewijzen van een beheerder, selecteer je Beheerder in het formulier.

• Klik op Verstuur uitnodiging.

💡Tip: Je kunt voor elke gebruiker een crediteurnummer opgeven. We hebben er een voor declarabele uitgaven en een tweede voor niet-declarabele uitgaven. Deze wordt dan automatisch toegevoegd aan je exportrapporten. Als je nu de declaraties in je boekhoudsysteem overneemt, bespaar dit kostbare tijd.

💡 Tip: Je kunt ook voor elke gebruiker een IBAN toevoegen. Deze informatie is bijvoorbeeld noodzakelijk voor het gebruik van onze SEPA-exportfunctie.

Zodra je collega's hebt uitgenodigd voor Circula, ontvangen ze een uitnodiging om het persoonlijke accounts te activeren:

• Uitgenodigde gebruikers worden weergegeven op het tabblad Wachtende gebruikers totdat ze hun e-mailadres hebben bevestigd.

• Gebruikers met een bevestigd e-mailadres worden weergegeven onder Actieve gebruikers.

• Als je een gebruiker wilt deactiveren, klik je op Deactiveren onder Actieve gebruikers. Gedeactiveerde gebruikers worden weergegeven op het tabblad Gedeactiveerde gebruiker.

Je kunt vooraf-gedefinieerde groepen toewijzen aan uitgenodigde gebruikers en hun rollen beheren onder het tabblad Groepen. Raadpleeg onze artikelen over gebruikers-rollen en het beheren van groepen voor meer informatie over dit onderwerp.