Declaraties controleren

Hoe accountants declaraties controleren in de web app

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel biedt inzicht in de functies die relevant zijn voor het beoordelen van individuele declaraties.

Declaraties met één klik controleren

• Gebruikers die alleen de accountant-rol hebben, kunnen deze vinden in "Goedkeuren & controleren - To-Do's".

• Gebruikers die de accountant- en manager-rol hebben, kunnen deze vinden in "Goedkeuren & controleren - Wacht op controle".

• Om de details van de declaratie te openen, klik je eenvoudig op de betreffende declaratie.

De opbouw van een declaratie

Om de details van de declaratie te openen, klik je op de gewenste declaratie. Je vindt de volgende gedeeltes:

• Gedetailleerde weergave van een declaratie in "Goedkeuren & controleren - Wacht op goedkeuring".

• Gedetailleerde weergave van een declaratie in "Goedkeuren & controleren - Wacht op controle".

• Hier vind je alle gegevens die door medewerkers zijn ingevoerd. Alle gegevens kunnen worden bewerkt.

• Bovendien zijn er extra invoervelden te vinden die alleen de accountant kan invullen - zoals de btw-tarieven en het splitsen van bedragen.

Geschiedenis

Hier wordt de wijzigingsgeschiedenis van een declaratie weergegeven:

• Logboek met de geschiedenis van een declaratie.

Actiebalk

Controle bevestigen:

• De controle van de declaratie wordt afgesloten. Alle wijzigingen worden opgeslagen en kunnen niet meer worden aangepast.

• Als relevante gegevens ontbreken, kan de declaratie worden afgewezen. De medewerker kan de declaratie opnieuw bewerken en indienen. De reden van afwijzing kan worden bijgevoegd.

• Alle wijzigingen worden opgeslagen. De declaratie kan later verder worden bewerkt. Dit kan handig zijn als je bedrijf het vierogenprincipe hanteert.

Declaratie verwijderen:

• Accountants kunnen declaraties definitief verwijderen. De declaratie kan niet worden hersteld. De reden van afwijzing kan worden bijgevoegd.

• Actiebalk van een declaratie in "Goedkeuren & controleren - Wacht op controle".

Accountants kunnen de declaraties die klaar zijn om te exporteren terugbrengen naar "Wacht op controle". Open hiervoor de gewenste declaratie in "Declaratie exporteren" en klik op de knop linksonder: Actiebalk in de detailweergave van een declaratie in Goedkeuren & controleren - Declaratie exporteren.