Cost units

Hoe cost units in Circula te maken en te gebruiken.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door het aanmaken van cost units (projecten) kunnen bedrijven een deel van hun financiële structuur flexibel in Circula in kaart brengen.

Configuraties voor beheerders:

Cost units kunnen door beheerders in de instellingen onder het betreffende tabblad worden aangemaakt, bewerkt en gedeactiveerd.

• Als je cost units wilt aanmaken, klik dan op de gele plus-knop rechtsonder. In het formulier dat nu verschijnt, kun je nu de naam en de code van de cost unit invoeren.

• Als je cost units wilt uitschakelen, klik dan op de drie stippen en selecteer Deactiveer. Je selectie wordt daardoor niet gewist, maar grijs en in het tabblad "" weergegeven.

• Om opnieuw te activeren, klik dan op de drie stippen en selecteer Activeer.

Zodra er ten minste één cost unit actief is, worden medewerkers bij het indienen van declaraties gevraagd aan welk project de declaratie moet worden toegerekend. In de lijst met cost units die voor medewerkers als 'Projecten' worden weergegeven, kan ook de optie 'Geen project' worden geselecteerd.

Indien nodig kunnen accountants de selectie van de cost unit na het indienen wijzigen. Om dit te doen, vind je in de declaratiegegevens een keuzemenu dat alle actieve cost units weergeeft die worden geselecteerd door erop te klikken.