Cost centers

Hoe cost centers in Circula te maken en te gebruiken.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door cost centers (kostenplaatsen) te creëren, kunnen bedrijven een deel van hun financiële structuur binnen Circula in kaart brengen.

Configuraties voor beheerders: aanmaken, bewerken en deactiveren

Cost centers kunnen door beheerders in de instellingen onder het betreffende tabblad worden aangemaakt, bewerkt en gedeactiveerd.

• Als je cost centers wilt aanmaken, klik dan op de gele plus-knop rechtsonder. In het formulier dat nu verschijnt, kun je de naam en de code van het cost center (kostenplaats) toevoegen.

• Als je cost centers wilt uitschakelen, klik dan op de drie stippen en selecteer Deactiveer. Je selectie wordt daardoor niet gewist, maar grijs en in het tabblad "" weergegeven.

• Om opnieuw te activeren, klik dan op de drie stippen en selecteer Activeer.

Toepassing van cost centers

Declaraties worden automatisch ingediend bij de cost centers die overeenkomen met de groep van de betreffende medewerkers. Als je een cost center aan een groep wilt toewijzen, selecteert dan de juiste cost center in de groep details:

Voorbeeld: een medewerker van IT dient een tankbon in. De declaratie wordt dus automatisch voorzien van de voor de IT-groep vastgelegde cost center.

Bij minstens één actieve cost center verschijnt er nog een keuzemenu in de voor accountants zichtbare declaratiegegevens. Zij zijn dus in staat de cost centers voor elke declaratie aan te passen.

Voorbeeld: de door de medewerker ingediende bon ontstond bij een overkoepelend evenement. De cost center is dus niet 'IT', maar 'Algemeen'. De accountant kan nu wijzigingen zoals deze in de Circula Web-app aanbrengen.