Gebruikersrollen

Medewerker, Manager, Accountant en Beheerder: een overzicht van de verschillende gebruikersrollen in Circula.

Juliane Rahmel avatar
Geschreven door Juliane Rahmel
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Aan een gebruiker kunnen één of meerdere rollen worden toegewezen. Rollen worden beheerd door beheerders in het gedeelte Gebruikersbeheer van de Web-app, zoals in dit artikel wordt uitgelegd. Elke rol omvat specifieke toegangs- en gebruiksrechten.

Circula maakt onderscheid tussen vier rollen:

• Medewerker

• Manager

• Accountant

• Beheerder

📝 Opmerking: de gebruiker die het bedrijfsaccount heeft aangemaakt, ontvangt automatisch alle rollen en heeft dus toegang tot alle delen van de Web-app.

Medewerker

Deze rol wordt standaard aan elke gebruiker toegewezen. Medewerkers:

• Hebben toegang tot de functies van de mobiele app waarmee je declaraties kunt indienen.

• Kunnen de Web-app gebruiken om declaraties in te dienen en de status van ingediende declaraties.

Accountants

Accountants hebben toegang tot extra functies in de Circula Web-app. Je kunt:

• Ingediende declaraties inzien indien deze zijn gedaan door medewerkers van een groep waarbij ze als accountant zijn aangewezen.

• Declaratiegegevens bewerken indien onjuiste informatie is ingediend.

• Declaraties afwijzen of verwijderen. Bij een afwijzing wordt de medewerker via een pushmelding en e-mail op de hoogte gebracht.

• Declaraties als gecontroleerd markeren en daarmee de boekhoudkundige controlestap afsluiten.

• In de sectie Rapporten alle gemaakte exports opnieuw downloaden. Hier is een gedetailleerde beschrijving van dit proces.

Manager

Managers hebben ook toegang tot extra functies in de Web-app. Je kunt:

• Ingediende declaraties inzien indien deze zijn gedaan door medewerkers van een groep waarbij ze als manager zijn aangewezen.

• Declaraties afwijzen. Bij een afwijzing wordt de medewerker middels een pushmelding en e-mail op de hoogte gebracht.

📝 Opmerking: managers kunnen ingediende declaraties niet bewerken als er onjuiste informatie is ingediend. Deze bevoegdheid hebben alleen accountants.

Beheerders

Beheerders hebben beheerdersrechten in de Web-app. Je kunt:

• Gebruiker-rollen aanmaken en beheren in het gedeelte van Gebruikersbeheer.

• Dit omvat onder andere: categorieën (grootboekrekeningen), projecten, cost centers en de factureringsinstellingen van het bedrijf.