Soorten declaraties

Reizen, mappen, declaraties, reiskosten. Ontdek welke declaraties met Circula kunnen worden ingediend.

Juliane Rahmel avatar
Geschreven door Juliane Rahmel
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt vier verschillende soorten declaraties indienen met onze mobiele app:

• Mappen

• Declaraties

• Kilometervergoeding

• Reizen

Om het type declaratie te selecteren, klik je op de gele plus-knop in je mobiele app.

Mappen

Met mappen kun je relevante declaraties groeperen en in één keer indienen.

Declaraties

Het gaat hierbij om individuele declaraties die door werknemers worden aangemaakt.

De volgende informatie is vereist om een declaratie in te dienen:

• Categorie van de uitgaven

• Naam van de facturerende partij

Bij het indienen kun je ervoor kiezen om de declaratie te laten vergoeden (als de uitgave contant is betaald of met een privé-kaart ) of niet (als een zakelijke kaart is gebruikt).

Kilometervergoeding

Als je je auto gebruikt voor zakenreizen, kun je de gemaakte extra kosten indienen als kilometervergoedingen.

Om dit in te dienen is de volgende informatie vereist:

• Startlocatie

• Eindlocatie

• Startdatum

• Einddatum

(de afstand wordt automatisch berekend op basis van vertrek- en eindbestemming en kan indien nodig worden aangepast).

Reizen

Bij het maken van reizen kun je de verzamelde declaraties voor een bepaalde zakenreis indienen. De reis kan ook meerdere bestemmingen bevatten.

📝 Je bedrijf kan de reden als een verplichte vermelding maken. In dit geval moet je een aanleiding aan je declaraties toevoegen.