Detectie van duplicaten

Hoe Circula dubbele declaraties herkent en identificeert

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel wordt uitgelegd hoe Circula potentiële dubbele declaraties herkent en identificeert.

📝 Opmerking: Detectie van duplicaten maakt deel uit van het Professional-abonnement. Voor een overzicht van onze tarieven kun je terecht op de pagina Prijsopbouw.

Wat is een potentieel duplicaat?

Circula detecteert en identificeert automatisch potentiële duplicaten door:

• Bedrag

• Factuurdatum

• Factuur-ID

Wie kan duplicaten herkennen en bewerken?

Elke gebruiker met de boekhoudersrol krijgt een waarschuwing als er een potentieel duplicaat wordt gevonden.

Echter (om redenen van gegevensbescherming) kan het duplicaat een uitgave zijn van een groep waar deze gebruiker geen rechten voor heeft. In dat geval krijgt de gebruiker een foutmelding en kan hij de uitgave niet opvragen.

Daarom kunnen alleen admins en bedrijfsaccountants (voor gebruikers buiten groepen) de functie volledig gebruiken voor het hele bedrijf, omdat zij alle uitgaven kunnen openen.

Hoe worden dubbele declaraties gemarkeerd?

Als er een potentieel duplicaat wordt gedetecteerd, verschijnt er een uitroepteken op de declaratie en een bericht in de declaratieweergave:

Melding voor het detecteren van potentiële duplicaten.

Als je op "Duplicaat weergeven" klikt, opent Circula een venster met de twee mogelijke dubbele declaraties, zodat ze gemakkelijk kunnen worden vergeleken:

Duplicaten kunnen direct worden vergeleken in deze weergave.

Wat kan de gebruiker doen als een duplicaat wordt ontdekt?

Van daaruit kunnen Accountants:

• De duplicaat detectie negeren

• De dubbele declaratie afwijzen en terugsturen naar de medewerker

📝 Opmerking:

• Als een dubbele declaratie wordt afgewezen, wordt de reden voor de afwijzing automatisch als volgt vastgelegd: 'Deze declaratie is al ingediend'.

• Dit bericht kan worden gewijzigd voordat de afwijzing wordt bevestigd.