Bonnen scannen

Hoe gebruik je de scanner van Circula

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bonnen scannen

Met de mobiele app kun je de bonnen handmatig of automatisch scannen:

• Automatisch scannen: de scan wordt automatisch geactiveerd wanneer de contouren van de bon zijn gedetecteerd. In deze modus kun je de scan ook handmatig activeren door op de cameraknop te tikken.

• Handmatige scan: je moet de scan handmatig activeren om de bon vast te leggen.

💡Tips:

• De scan hoeft niet perfect te zijn, maar je moet ervoor zorgen dat de bon leesbaar is voor de boekhouding, zodat deze kan worden gecontroleerd.

• Als je problemen ondervindt met de herkenning, kun je de opname van de bon op elk gewenst moment handmatig activeren met de cameraknop. Dit werkt zowel in de handmatige als in de automatische modus.

Bewerken van ingescande bonnen

Zodra de bon is in gescand, zijn de volgende bewerkingsopties beschikbaar:

1. Scan toevoegen: selecteer deze optie als je meer dan één scan wilt toevoegen (voor- en achterkant, bonnen met meerdere pagina 's, lange bonnen). Maximaal 3 scans zijn toegestaan.

2. Scan bijsnijden (zie screenshot hieronder).

3. Scan draaien.

Bonnen direct uploaden als foto

Om een bon rechtstreeks uit jouw eigen foto 's te uploaden, maak je eerst een foto van de bon. Ga nu in de Circula-app naar het gele plusteken rechtsonder en kies welke declaratie je wilt toevoegen. Selecteer vervolgens het fotopictogram linksonder en selecteer "Kiezen uit foto's". Controleer alle gegevens en dien je declaratie in. Klaar!